Kasvismakaronilaatikko

Kasvismakaronilaatikko

4-6 annosta   n. 60 min  Laktoositon

HK Vihreät Jauhiksella korvaat halutessasi perinteisen jauhelihan makaronilaatikossa. Tätä ei tarvitse tehdä keneltäkään salaa, sillä se maistuu paatuneimmallekin lihansyöjälle. Runsaskuituisesta HK Vihreät jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Hienonna sipuli. Paista jauhis kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kauniin väriseksi. Paistamisen loppuvaiheessa lisää mukaan hienonnettu sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli pehmenee.

Keitä makaroni suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Vatkaa maito, kananmunat, suola sekä mustapippuri huolellisesti keskenään. Voitele vuoka voilla ja sekoita keitetty ja valutettu makaroni sekä paistettu jauhis keskenään vuoassa. Kaada mukaan munamaito. Sekoita.

Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti paistunut ja munamaito on hyytynyt.

Tarjoa ketsupin, suolakurkkujen ja pikkelipunajuurten kera.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g

400 g makaronia
1 sipuli
1 l maitoa
3-4 kananmunaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

nokare voita vuoan voiteluun

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä