Kasvispannukakku

Kasvispannukakku

6-8 annosta   n. 45 min 

HK on tuonut markkinoille Vihreät-tuoteperheen, josta löytyy kaikille tuttuja tuotteita, mutta raaka-aineet ovat kasviperäisiä. Herneistä ja härkäpavuista valmistetut tuotteet tuovat lautaselle huomaamatta lisää kasvikunnan tuotteita. Jauhis sopii kaikkeen, mihin käyttäisit normaalisti jauhelihaa. Suolainen pizzapannukakku on koko perheelle maistuva herkku, jota voit tarjota lounaalla, iltapalaksi tai illanistujaisherkkuna. Valmista myös lastenkutsuille. Täytteissä voit käyttää mielikuvitustasi tai kätkeä joukkoon jääkaapista löytyvät kasvikset ja juustot. ...

Lue lisää

Valmistusohje

(n. 45 min)

Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola ja sekoita. Lisää vehnäjauhot ja rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä mielellään hetki. Käsittele sillä välin täyteainekset. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää HK Vihreät Jauhis ja paista käännellen. Mausta tacomausteella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna myös chilipaprika. Puolita purjosipuli pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paloittele punainen paprika pieniksi paloiksi. Puolita miniluumu- tai kirsikkatomaatit. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki, että ne hieman pehmenevät. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja lusikoi päälle täytteet. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Koristele tuoreella basilikalla.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g

2 rkl rypsiöljyä
1 ½ rkl tacomaustetta
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chilipaprika
1 pieni purjosipuli
½-1 punainen paprika
100 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
150-200 g juustoraastetta

Pannaritaikina:

1 l maitoa
4 kananmunaa
½ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä

Koristeluun:

tuoretta basilikaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä