Katsu sando, umamiketsuppia ja rapeaa kaalia

Katsu sando, umamiketsuppia ja rapeaa kaalia

2 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Arigato! Vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta tämä japanilainen possu-sandwich on sänkkäreiden aatelia. Rapeaksi paistettu paneroitu possunleike ja pehmeä leipä muodostavat aivan mahtavan kokonaisuuden. Leikkeiden mukana tuleva karamellikastike ja itsetehty umamiketsuppi maustavat leivän taivaalliseksi kokemukseksi.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Silppua sipuli ja kuullota silppu pehmeäksi tilkassa rypsiöljyä. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna hautua sakeaksi kastikkeeksi. Soseuta, siivilöi ja jäähdytä.

Viipaloi kaali paperinohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla, mikäli sellainen taloudesta löytyy. Laita kaalisuikaleet jääveteen rapeutumaan.

Paista possuleikkeitä pari minuuttia per puoli kuumalla pannulla rypsiöljyssä rapeiksi ja kauniin kullanruskeiksi.

Kanttaa leivistä reunat pois. Voitele leivät umamiketsupilla. Laita pohjan päälle paistettu possuleike, korianterin lehtiä sekä mukana tullutta karamellikastiketta ja kansi päälle. Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä kahtia. Tarjoa valutetun rapean kaalin ja japanilaisen oluen kera.

Ainekset 

(2 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan rapeat pankopaneroitu leike & karamellikastike 300 g

4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
¼ valkokaalia
½ ruukkua korianteria

Umamiketsuppi:

1 sipuli
400 g tomaattimurskaa
30 g tomaattipyreetä
½ dl soijakastiketta
½ dl Worcestershire-kastiketta
2 tl kalakastiketta
2 tl omenaviinietikkaa
2 rkl ruokokidesokeria
rypsiöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä