Kebabvartaat ja tsatsikia

Kebabvartaat ja tsatsikia

4 annosta   n. 40 min 

Kebabvartaat ovat helppoja kypsennettäviä niin pannulla kuin grillissäkin. Kebabvartaat voi nautiskella suoraan tikusta, mutta varras sujahtaa helposti myös pitaleivän väliin tikusta nostamalla. Tämän reseptin on loihtinut Johan Kurkela, joka edustaa Suomea Lyonissa tammikuussa 2023 järjestettävässä maailman suurimmassa ja arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Kebabvartaat:

Hienonna salottisipuli veitsellä. Raasta valkosipuli. Nypi yrttien lehdet ja hienonna ne veitsellä. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja vaivaa käsin lihapullamassan tapaan.

Muotoile massa käsin grillivartaiden ympärille. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannuun tilkka öljyä. Paista vartaisiin kauttaaltaan kaunis väri keskilämmöllä.

Tomaattikastike:

Hienonna auringonkuivatut tomaatit veitsellä. Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.

Tsatsiki:

Raasta kurkku. Purista siivilässä kurkusta enin neste pois. Sekoita raastettu ja valutettu kreikkalaisen jugurtin kanssa. Raasta joukkoon valkosipulin kynsi ja sitruunan kuori. Purista joukkoon sitruunanmehu. Nypi mintun lehdet ja hienonna veitsellä. Sekoita mukaan hienonnettu minttu ja mausta tsatsiki mustapippurilla ja suolalla.

Lämmitä pitaleivät mikrossa tai uunissa. Suikaloi jääsalaatti ja hienonna korianteri veitsellä. Sekoita ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa pitaleivät auki ja täytä tomaattikastikkeella, tsatsikilla, vartailla ja salaatilla.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Naudan jauheliha 17 % 400 g

1 kpl salottisipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
3 oksaa korianteria
3 oksaa persiljaa
3 oksaa minttua
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
1 tl mustapippuria myllystä
2 tl suola

Lisäksi:

varrastikkuja
öljyä paistamiseen

Tomaattikastike:

250 g tomaattimurskaa
2 rkl auringonkuivattuja tomaatteja
1 tl ruokosokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl tabascoa
1 tl suolaa

Tsatsiki:

250 g kreikkalaista jugurttia
0,5 kpl kurkkua
1 kpl valkosipulin kynttä
0,5 kpl sitruuna
5 oksaa minttua
suolaa
mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn:

4 kpl pitaleipää
1 ruukku korianteria
0,5 kerää jääsalaattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä