Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

3-4 annosta   n. 60 min 

Hauduta herkullisen kermainen pippurikastike porsaan lihasuikaleista keittiömestari Tomi Björckin ohjeella! Pippurikastike tarjoillaan juhlavien duchesseperunoiden kera, mutta arkena voit nauttia kastikkeen vaikkapa perunamuusin kanssa.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Kuumenna kasari, lisää lihasuikaleet ja ruskista. Lisää hienonnettu sipuli. Lisää voi ja vehnäjauhot, jatka ruskistamista. Sekoita joukkoon lihaliemi ja kerma, sekä timjami ja sinappi, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduttele hiljalleen 30-45 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Kastikkeen hautuessa voit alkaa valmistamaan duchesseperunoita. Kuori perunat ja keitä suolavedessä kypsiksi. Paseeraa valutetut perunat perunamyllyn tai siivilän läpi. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma ja voi, sekoita hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Laita pursotinpussin päähän tylla, lisää perunamassa pussiin ja pursota leivinpaperille ruusukkeita. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Ainekset 

(3-4 annosta)
  • 400 g HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kpl sipulia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 tl tuoretta timjamia
  • 1 rkl sinappia (makeaa)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl ruohosipulia (hienonnettuna)

Duchesseperunat

  • 1 kg perunaa (lapin puikula tai muu jauhoinen lajike)
  • 2 kpl keltuaista
  • 1 dl ruokakermaa
  • 2 rkl voita (huoneenlämpöisenä)
  • 0.5 tl muskottipähkinää (jauhettua)
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.