Kermainen tattikeitto ja pekonia

Kermainen tattikeitto ja pekonia

4-6 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Mitä tehdä, kun metsä (tai pakastin) tarjoaa roppakaupalla tatteja ja kauppareissulla mukaan on tarttunut pekonia. No yksi huomionarvoinen vaihtoehto on valmistaa samettisen pehmeä ja kermainen tattikeitto rapean pekoni-pinjansiemencrumblen kera.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Levitä pekonit leivinpaperin päälle uuninpellille. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekonit ovat paistuneet rapeiksi. Nosta paahdetut pekonit talouspaperin päälle kuivahtamaan. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

Kuori ja kuutioi selleri pikkurillin pään kokoisiksi paloiksi. Hienonna salotti ja valkosipulit. Kuutioi tatit. Kuumenna voi kasarissa. Kun voi vaahtoaa, lisää kasariin sellerit, sipulit ja valkosipulit. Freesaa vihanneksia muutama minuutti. Lisää kasariin sienet ja jatka freesaamista, kunnes vihannekset alkavat saamaan hieman väriä. Lisää kasariin sherryetikka. Lisää mukaan kanaliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes sellerit ovat lähes kypsiä. Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes sellerit ovat täysin pehmeitä. Mausta keitto suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella samettisen sileäksi.

Hienonna paahdetut pekonit ja yhdistä ne pinjansiementen sekä ruohosipulin kanssa. Annostele keitto lautasille ja tarjoa pekoni-pinjansiemencrumblen kera.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Prosciutto 140 g

4 rkl pinjansiemeniä
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
200 g tatteja
½ mukulaselleri
1 banaanisalottisipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl sherryetikkaa
1 l kanalientä
½ l kuohukermaa
3 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä