
Kesän grillikastikkeet
Aterian kuin aterian kruunaa kastikkeet. Tässä kaksi mainiota vaihtoehtoa, joita voit yhdistellä uusien sekä vanhojen grilliherkkujen kanssa.
Valmistusohje
(n. 40 min)Grilliketsuppi
Laita kaikki ainekset foliovuokaan ja vuoka grilliin. Anna paahtua, kunnes ainekset ovat saaneet väriä ja sipuli on pehmennyt (noin 15 -20min).
Laita ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
Valuta tehosekoittimeen rypsiöljy ohuena nauhana koneen pyöriessä.
Vinkki: voit paahtaa ainekset myös uunissa uunipellillä.
Jogurttikastike
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.
Ainekset
(10 annosta)Grilliketsuppi
1 kg tomaatteja halkaistuna
200 g salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
3 rkl sokeria
0,5 dl valkoviinietikkaa, omenaviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
0,5 dl rypsiöljy
Jogurttikastike
400 g turkkilaista jogurttia
½ sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu (noin 2 rkl)
0, 5tl suolaa
2 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi raastettuna
