
Kimchi burger
Tuhti naudan rinnasta jauhettu laadukas burgeripihvi, cheddar ja korealainen kimchi. Niistä on tämä viiden tähden burgeri valmistettu. Misomajoneesi ja pikkelöity punasipuli antavat loppusilauksen tälle lihantaitajien taidonnäytteelle.
Valmistusohje
(n. 40 min)Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään. Anna maustua ainakin tunti jääkaapissa.
Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Kaada ohueksi viipaloitujen punasipulien päälle. Jäähdytä.
Muotoile karkeaksi jauhetusta naudan rinnasta neljä burgeripihviä. Paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä hyvä väri molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita pihvit uuninpellille ja juustoviipaleet pihvien päälle. Paista vielä 200 asteisessa uunissa noin 4 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pihvit ovat kypsiä.
Kuumenna sämpylät uunissa tai paistinpannulla. Voitele pohja ja kansi misomajoneesilla. Kokoa pohjan päälle pikkelöity punasipuli, pihvi ja juusto, kimchi, srirachaa ja lopuksi hieman ruohosipulia.
Ainekset
(4 annosta)2 pkt HK Naudan jauheliha 17 %
8 rkl valmista kimchiä
8 rkl misomajoneesia
4 rkl pikkelöityä punasipulia
4 rkl srirachaa
4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
8 viipaletta cheddaria
rypsiöljyä paistamiseen
Misomajoneesi:
1 dl majoneesia
2 tl misotahnaa
2 tl sitruunamehua
Pikkelöity punasipuli:
2 punasipulia ohueksi viipaloituna
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
