Klassinen pippuripihvi

Klassinen pippuripihvi

4-6 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Pippuripihviä suurempaa pihviklassikkoa on vaikea kuvitella. Nykytrendit ovat valitettavasti jättäneet tämän herkkupihvin varjoonsa, joten nyt on korkea aika herätellä kaikkien pihvien kummisetä jälleen henkiin.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Murskaa pippurit morttelissa tai kovaa pintaa vasten hieromalla konjakkipullon kyljellä. Laita pippurimurska kattilaan ja kuullota voissa pari minuuttia. Kaada joukkoon sinappi sekä konjakki ja ”pöhäytä” siitä alkoholi pois. Lisää lihaliemi ja kerma. Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla.

Leikkaa sisäfileestä 4-6 kpl noin 150 grammaista pihviä ja painele niitä hieman litteämmiksi. Paista voi-öljyseoksessa nätti väri molemmin puolin, mausta suolalla. Laita pihvit lopuksi paistumaan 160 asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi. Jos taloudesta löytyy digitaalinen paistimittari, tökkää se suurimpaan pihviin ja aseta tavoitelämpötilaksi 54 astetta. Kun haluttu kypsyys on saavutettu ota pihvit pois uunista ja anna niiden vetäytyä lämpöisessä paikassa 15 minuuttia.

Ripottele pihvien pinnalle murskattuja pippureita ja tarjoa klassisesti ranskalaisten pottujen sekä hyvän punaviinin kera.

Ainekset 

(4-6 annosta)

600 g HK Takuumurea Naudan sisäfilee
½ rkl mustapippureita murskattuna
½ rkl roseepippureita murskattuna
½ rkl viherpippureita murskattuna
suolaa
voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Kermainen pippurikastike:

1 tl roseepippuria (kokonaisia)
1 tl mustapippuria (kokonaisia)
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tl voita
½ dl konjakkia tai jaloviinaa
2 dl demi glacea esim. Puljonki)
2 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl Dijon sinappia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä