Kofta eli marokkolaiset lihapullat

Kofta eli marokkolaiset lihapullat

3-4 annosta   n. 30 min  Gluteeniton

Kokeile valmistaa perinteisten lihapullien sijaan vaihteeksi koftaa eli lihapullia marokkolaiseen tapaan ja tarjoilla ne herkullisessa tomaattikastikkeessa.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Valmista ensin kastike. Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja jatka kuullotusta. Lisää sipulin ja mausteiden joukkoon tomaattimurska ja jogurtti. Anna hautua miedolla lämmöllä lihapullien valmistuksen ajan.

Aloita lihapullien valmistaminen silppuamalla sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna sekä sipulit. Lisää korianteri, juustokumina, neilikka sekä kardemumma ja sekoita huolellisesti. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Pyöritä jauhelihasta lihapullia.

Lisää lihapullat kastikkeeseen ja hauduta kypsäksi noin 10 minuuttia.

Tarjoa lihapullat riisin tai raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset 

(3-4 annosta)

Kastike 

  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 4 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl currya
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 prk ruokajogurttia
  • 0.5 dl öljyä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Lihapullat

  • 400 g HK Naudan jauheliha 17 %
  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.