Kokonainen porsaan sisäfilee ja paahdettua kaalia

Kokonainen porsaan sisäfilee ja paahdettua kaalia

4 annosta   n. 60 min  Gluteeniton

Kokonaisen porsaan sisäfileen kypsentäminen uunissa on helppoa lihalämpömittarin avulla. Ja lisukkeena maistuu hunajapaahdettu kotimainen kaali.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Sekoita sauvasekoittimella kaikki marinadin ainekset yhteen ja kaada laita seos pakastepussiin yhdessä porsaanfileen kanssa. Paina pussista ilma pois ja sulje pussi. Anna fileen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ota filee huoneenlämpöön tunti ennen valmistuksen aloittamista. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen marinadi lihan pinnasta. Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen hieman rypsiöljyä. Paista fileeseen kauniin ruskea pinta ja lisää loppuvaiheessa pannulle myös nokare voita. Nosta filee pannulta ja mausta suolalla.

Työnnä lihalämpömittarin piikki fileen keskelle ja kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla 10 minuuttia ja viipaloi poikkisyin.

Poista kaalista päällimmäiset lehdet ja leikkaa se n. 3cm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet oliiviöljyllä molemmin puolin ja hiero pintaan valkosipulit sekä mausteet. Asettele viipaleet uunipellille ja valuta päälle hunajaa. Paahda 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia, käännä viipaleet ympäri ja jatka paahtamista vielä toiset 20 minuuttia. Tarjoile porsaan sisäfileen lisukkeena.


Viini-lehden suositus reseptille sopivasta viinistä:
"Aromikkaan vaalean lihan täydellinen kumppani on runsaan hedelmäinen, hennon mausteinen ja parfyyminen valkoinen. Kun lisäkkeenä tarjotaan vielä kaalia, kääntyvät katseet suuntäyttäviin Ranskan Alsacen valkoviineihin. Suosi Pinot Gris- tai Gewürztraminer -lajikkeista valmistettuja viinejä."

 

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan sisäfilee maustamaton n. 550 g

Marinadi

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen
  • suolaa

Paahdettu kaali

  • 1 valkokaali
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 rkl juoksevaa hunajaa

 

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.