Kokonaisena paahdettua possun ulkofileetä ja sipuliohraa

Kokonaisena paahdettua possun ulkofileetä ja sipuliohraa

4-6 annosta   n. 60 min  Laktoositon

Kokonaisena paahdettu viljaporsaan ulkofilee ja sen seurana tarjoiltava täyteläinen sipuliohra on sunnuntairuokaa parhaimmillaan. Lisuke valmistetaan risoton tavoin eikä sipulissa kannata säästellä. Mikäli ohraa ei ole saatavilla, voi lisukkeen valmistaa myös yhtä hyvin risottoriisistä.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Poista fileestä mahdolliset kalvot ja hiero kaikki ainekset huolellisesti sen pintaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paahda fileetä uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Ota filee uunista ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen leikkaamista. Älä heitä paistilientä hukkaan, vaan käytä se siltään fileen kastikkeena. Valmista lihan paahtuessa ohratto.

Karamellisoi sipulit. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää sipulit. Karamellisoi kuivalla pannulla, kunnes sipulit alkavat saamaan väriä ja päästämään hieman nestettä ulos. Lisää pannulle nokare voita ja sokeri. Karamellisoi, kunnes sipuli on kauniin kullan ruskeaa ja täysin pehmeää. Mausta suolalla ja laita sivuun.

Kuullota ohrahelmiä kattilassa hetki tilkassa rypsiöljyä. Lisää kattilaan valkoviini ja keitä koko ajan sekoitellen, kunnes viini on lähes haihtunut. Ala lisäämään kana/kasvislientä desi kerrallaan ohran joukkoon. Anna edellisen desin lähes haihtua kasaan ennen seuraavan lisäämistä. Sekoita jatkuvasti. Kun kaikki liemi on käytetty ja ohra on lähes kypsää ja puuromaisen löysää sekoita joukkoon 2 rkl voita ja raastettu parmesaani.

Käytä fileen paistilientä kastikkeena.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton n.1,5 kg

½ pnt timjamia hienonnettuna
½ pnt rosmariinia hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Sipuliohratto:

4 sipulia viipaloituna
1 rkl sokeria
2 dl valkoviiniä
3 rkl voita
2,5 dl ohrahelmiä
1,5 dl parmesaania raastettuna
1/3 pnt lehtipersiljaa hienonnettuna
0,7 l kana tai kasvislientä
3 rkl rypsiöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.