Kokonaisena paistettua naudan sisäfileetä ja hasselbackan perunaa

Kokonaisena paistettua naudan sisäfileetä ja hasselbackan perunaa

6-8 annosta   n. 2 h   Laktoositon

Tämän juhlavan Valikoitua naudan sisäfileen kruunaa mainiot hasselbackan perunat. Ei ole olemassa juhlaa, johon tämä herkku ei sopisi.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Leikkaa filee pariin osaan, että se mahtuu paistinpannulle. Sido sisäfilee paistinarulla paketiksi. Tällöin filee pitää paistamisen aikana muotonsa kauniisti ja kypsyminen on tasaisempaa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paista fileeseen kaunis väri voi-oliiviöljyseoksessa ja laita uunivuokaan. Tökkää lämpömittari fileeseen pituussuunnassa ja paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (riippuen fileen koosta), kunnes mittari näyttää 54 astetta. Laita liha vetäytymään noin puoleksi tunniksi.

Hasselbackan perunat:

Viillota perunat niin, että viilto ei mene pohjaan saakka vaan jättää perunan eräänlaiseksi haitariksi. Hyvä apukonsti tähän on asettaa pottu kahden puulusikan tai lastan väliin ja leikata viillot. Tällöin veitsi ei mene leikkuulautaan asti vaan lusikat estävät pohjaan menon.

Pyörittele viillotetut perunat oliiviöljyssä ja mausta suolalla silputulla timjamilla sekä rouhitulla mustapippurilla. Aseta perunat viillot ylöspäin uunin pellille ja ripottele pinnalle vielä lopuksi korppujauhoja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia perunan koosta riippuen.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 kpl HK Valikoitua naudan sisäfileetä
1 kg yleisperunoita kuorineen
2 rkl korppujauhoja
1/2 pnt timjamia
2 rkl voita paistamiseen
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl punaviinikastiketta

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.