Kolapavut

Kolapavut

Kolajuomaa käytetään usein myös grillauskastikkeiden valmistuksessa, joten se on hyvä mauste myös moniin grilliruokien lisukkeisiin. Pekonin savuisen suolainen maku sulautuu hyvin yhteen kolan makeuden ja papujen pehmeyden kanssa, ja tekee tästä herkusta todella koukuttavan!
Vinkki! Grillin puutteessa voi kolapavut valmistaa kätevästi myös 150 asteisessa uunissa.

Kolapavut

Arvostele resepti
12 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 45 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 500 g valutettuja säilykepapuja esim. kidney-, valko- ja mustapapuja.
  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kolajuomaa
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 rkl sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original

Valmistusohje

Sekoita lämmönkestävään, voideltuun vuokaan kaikki ainekset pekonia lukuun ottamatta.

Asettele pekoniviipaleet seoksen päälle kanneksi.

Pidä vuokaa grillissä epäsuorassa lämmössä (n. 150 °C) 1,5 tuntia.

Nosta vuoka grillistä ja anna hetki jäähtyä.

Murskaa pekonit lusikalla papujen joukkoon ja tarjoile lisukkeena grillatun lihan, esimerkiksi HK Viljaporsaan smoky brisketin tai HK Viljaporsaan smoky pluman kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa Kolapavut myös 150-asteisessa uunissa.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.