Kolapavut

Kolapavut

4 annosta   n. 1 h 45 min 

Kolajuomaa käytetään usein myös grillauskastikkeiden valmistuksessa, joten se on hyvä mauste myös moniin grilliruokien lisukkeisiin. Pekonin savuisen suolainen maku sulautuu hyvin yhteen kolan makeuden ja papujen pehmeyden kanssa, ja tekee tästä herkusta todella koukuttavan!
Vinkki! Grillin puutteessa voi kolapavut valmistaa kätevästi myös 150 asteisessa uunissa.

Valmistusohje

(n. 1 h 45 min)

Sekoita lämmönkestävään, voideltuun vuokaan kaikki ainekset pekonia lukuun ottamatta.

Asettele pekoniviipaleet seoksen päälle kanneksi.

Pidä vuokaa grillissä epäsuorassa lämmössä (n. 150 °C) 1,5 tuntia.

Nosta vuoka grillistä ja anna hetki jäähtyä.

Murskaa pekonit lusikalla papujen joukkoon ja tarjoile lisukkeena grillatun lihan, esimerkiksi HK Rypsiporsas® Rub fileepihvi USA:n kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa Kolapavut myös 150-asteisessa uunissa.

Ainekset 

(4 annosta)
  • 500 g valutettuja säilykepapuja esim. kidney-, valko- ja mustapapuja.
  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl kolajuomaa
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 rkl sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.