Kookos-karamellipossua à la Tomi Björck

Kokeile Tomin Björckin herkullista reseptiä ja käy makumatkalla Aasiassa!
Kookos-karamellipossua à la Tomi Björck
Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.
Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään
- 1 annos ylikypsää possunkylkeä
- 2 l rypsiöljyä
Paahdettu kookosdressing:
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 4 rkl maapähkinöitä
- 2 dl kookoshiutaleita
- 2 rkl chiliöljyä
- 4 kpl chilipaprikaa kuivattuna
- 2 dl kookoskermaa
- 2 tl kalakastiketta
- 2 tl osterikastiketta
Lisäksi:
- 2 rkl valkosipulia paahdettuna
- 4 rkl salottisipulia paahdettuna
- 2 kpl chilipaprikaa
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 1 dl korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
Valmista liha ja maustekastike sille ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja paahda maapähkinöiden ja kookoshiutaleiden kanssa 160-asteisessa uunissa 10 - 15 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hetken ja murskaa kivimorttelissa chiliöljyn ja chilien kanssa tahnaksi. Lisää tahna kattilaan kookosmaidon kanssa ja keitä 10 minuuttia. Mausta kala- ja osterikastikkeella.
Lämmitä friteerausöljy 170 asteeseen. Paloittele liha kuutioiksi, kooltaan kuutiot saavat olla noin 4 x 4 cm. Friteeraa possunpaloja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nostele kuutiot pois öljystä ja valuta niistä ylimääräinen öljy. Kuumenna maustekastike ja pyörittele kuutiot kastikkeessa. Yhdistä kulhossa possukuutiot, paahdettu kookosdressing, molemmat paahdetut sipulit, riisiviinietikka ja korianteri. Lisää viipaloitu chili päälle.
Nauti sellaisenaan tai tarjoa thaimaalaiseen tapaan jasmiiniriisin tai riisinuudeleiden kanssa.
Reseptihaku
