Korppukuorrutettu possun joulufilee

Korppukuorrutettu possun joulufilee

6-8 annosta   n. 2 h   Laktoositon

Nyt ei enää joulutunnelmaan pääseminen helpommaksi muutu. Porsaan ulkofileestä valmistettu uunihalko sujahtaa pakkauksineen uuniin ja paistetaan normaalin joulukinkun tavoin noin 60 minuuttia per kilo miedossa lämmössä. Korppukuorrute sopii uunihalkoon kuin porkkana lumiukon kärsäksi. Tarjoa korppukuorrutetun uunihalon lisukkeena perinteisiä jouluruokia, kuten ”kinkun” liemestä valmistettua paistinkastiketta, lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä rosollia.

Valmistusohje

(n. 2 h )

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Älä avaa pakkausta. Lämmitä uuni 100-125°C. Laita liha pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin ja irrota etiketti. Laita uunipelti uuniin ja kypsennä noin 60 minuuttia per kilo, kunnes fileen sisälämpö on 72 astetta. Pakkaus avautuu osittain paiston aikana. Tarkista sisälämpö kinkkumittarilla.

Anna fileen jäähtyä hieman. Poista filee pakkauksestaan (säästä liemi kastiketta varten). Poista fileestä nahka. Voitele lihan pinta Dijon-sinapilla ja ripottele pinnalle korppujauho. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes korppukuorrute on kauniisti paistunut. Anna joulufileen vetäytyä vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Tarjoa korppukuorrutetun uunihalon lisukkeena perinteisiä jouluruokia, kuten ”kinkun” liemestä valmistettua paistinkastiketta, lanttu- ja porkkanalaatikkoa sekä rosollia.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Uunivalmis Jouluhalko n. 1,8 kg

½ dl korppujauhoja
2 rkl Dijon-sinappia

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä