Kreikkalainen hampurilainen

Kreikkalainen hampurilainen

4 annosta   n. 2 h 30 min 

Jauhelihapihvi korvataan tässä herkullisessa hampurilaisessa porsaan fileepihvillä. Mehevä hampurilainen valmistuu grillissä ja saa kreikkalaisia makuvivahteita punajuuritsatsikista.

Valmistusohje

(n. 2 h 30 min)

Aloita valmistamalla punajuuritsatsiki. Pese kurkku ja halkaise se pitkittäin. Poista lusikan kärjellä pehmeä siemenosa kurkun keskeltä. Raasta kurkku karkealla terällä siivilään ja sekoita joukkoon suola. Nosta siivilä kulhon päälle ja anna kurkkuraasteen ”itkeä” noin tunti. Näin tsatsikista ei tule liian löysää. Raasta punajuuret karkealla terällä ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tsatsikin vielä maustua jääkaapissa mielellään pari tuntia ennen tarjoilua.

Valmista grillauskastike sekoittamalla aineet keskenään. Nuiji pihvejä hiukan ohuemmaksi ja grillaa pakkauksen ohjeen mukaan.Valele grillauksen aikana pihvejä kastikkeella.

Leikkaa tomaatti ja punasipuli viipaleiksi. Lämmitä sämpylöitä grillissä muutaman minuutin ajan.

Kokoa hampurilainen ja tarjoile.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton 600 g

  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 1 tomaatti
  • 1 punasipuli
  • 1 rs (250 g) HK Punajuuritsatsikia

Grillauskastike

  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • 1 rkl viinietikkaa 
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.