Kukkakaali-pizzapohja

Kukkakaali-pizzapohja

2-4 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavienkaan ei tarvitse kieltäytyä pizzanautinnosta, kun pohjan valmistaa kukkakaalista. Täytteissä kannattaa luottaa italialaiseen viisauteen – vähemmän on enemmän!

Valmistusohje

(n. 30 min)

Leikkaa kukkakaali pieneksi rouheeksi veitsellä tai koneella tai raasta raastimella.
Kaada rouhe kiehuvaan veteen, keitä n. 4-5 min.
Kaada siivilään, anna valua.
Kaada keittiöpyyhkeen päälle, anna jäähtyä.
Kerää nyytiksi ja purista vesi pois.
Painele seos tiiviisti leivinpaperin päälle pizzapohjaksi.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Levitä kypsän pohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja HK Porsaan kylmäsavupaistia.
Paista 250-asteisessa uunissa 8-10 min ja viimeistele rucolalla.

Ainekset 

(2-4 annosta)
  • 1 kg kukkakaalia
  • 1 kpl kananmunaa
  • 100 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 0.5 tl hienoa merisuolaa

Täytteeksi:

  • 1 dl pizzakastiketta
  • 50 g
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 nippu rucolaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.