Kukkakaali-pizzapohja

Kukkakaali-pizzapohja

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavienkaan ei tarvitse kieltäytyä pizzanautinnosta, kun pohjan valmistaa kukkakaalista. Täytteissä kannattaa luottaa italialaiseen viisauteen – vähemmän on enemmän!

Kukkakaali-pizzapohja

Arvostele resepti
5 arvostelua
2-4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg kukkakaalia
  • 1 kpl kananmunaa
  • 100 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 0.5 tl hienoa merisuolaa

Täytteeksi:

Valmistusohje

Leikkaa kukkakaali pieneksi rouheeksi veitsellä tai koneella tai raasta raastimella.
Kaada rouhe kiehuvaan veteen, keitä n. 4-5 min.
Kaada siivilään, anna valua.
Kaada keittiöpyyhkeen päälle, anna jäähtyä.
Kerää nyytiksi ja purista vesi pois.
Painele seos tiiviisti leivinpaperin päälle pizzapohjaksi.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Levitä kypsän pohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja HK Porsaan kylmäsavupaistia.
Paista 250-asteisessa uunissa 8-10 min ja viimeistele rucolalla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.