Kukkakaali-pizzapohja

Kukkakaali-pizzapohja

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavienkaan ei tarvitse kieltäytyä pizzanautinnosta, kun pohjan valmistaa kukkakaalista. Täytteissä kannattaa luottaa italialaiseen viisauteen – vähemmän on enemmän!

Kukkakaali-pizzapohja

Arvostele resepti
9 arvostelua
2-4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg kukkakaalia
  • 1 kpl kananmunaa
  • 100 g laktoositonta tuorejuustoa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 0.5 tl hienoa merisuolaa

Täytteeksi:

Valmistusohje

Leikkaa kukkakaali pieneksi rouheeksi veitsellä tai koneella tai raasta raastimella.
Kaada rouhe kiehuvaan veteen, keitä n. 4-5 min.
Kaada siivilään, anna valua.
Kaada keittiöpyyhkeen päälle, anna jäähtyä.
Kerää nyytiksi ja purista vesi pois.
Painele seos tiiviisti leivinpaperin päälle pizzapohjaksi.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Levitä kypsän pohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja HK Porsaan kylmäsavupaistia.
Paista 250-asteisessa uunissa 8-10 min ja viimeistele rucolalla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.