
Kylmäsavustettua possun fileetä, paahdettua leipää ja piparjuurimajoneesia
Kylmäsavustettu Rypsiporsas® -filee, paahdettu leipä ja pipajuurimajoneesi saa tässä reseptissä seurakseen kirpsakan punasipulihillokeen. Ihan täydellistä naposteltavaa vaikkapa illanistujaisiin ja juhlapöytään.
Valmistusohje
(n. 35 min)Yhdistä sokeri ja etikka pienessä kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua himan kokoon. Lisää hienonnettu punasipuli ja mustapippuri. Jatka kiehuttelua, kunnes koostumus on hillokemainen. Anna jäähtyä.
Sekoita kaikki piparjuurimajoneesin ainekset keskenään ja anna maustua puolisen tuntia kylmässä.
Leikkaa leivistä reunat ja puolita viipaleet. Paahda leipäviipaleet paistinpannulla kauniin värisiksi ja rapsakoiksi. Kokoa leiville punasipulihilloke sekä kylmäsavustettu possun filee ja viimeistele piparjuurimajoneesilla.
Ainekset
(6-8 annosta)1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet Kylmäsavustettu filee 80 g
10 viipaletta paahtoleipää
Piparjuurimajoneesi:
2 dl majoneesia, esim Hellmann´s real
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1 tl raastettua piparjuurta
rouhittua mustapippuria
2 tl sitruunamehua
Nopea punasipulihilloke:
1 punasipuli hienonnettuna
½ dl sokeria
½ dl siiderietikkaa
rouhittua mustapippuria
