Lämmin joulukinkkuleipä kahdella juustolla

Lämmin joulukinkkuleipä kahdella juustolla

2 annosta   n. 20 min 

Ehkä parasta joulussa on kinkun rippeistä tehtävät tähderuoat. Erilaiset leivät varsinkin ovat mitä maistuvimpia herkkuja, eikä tämäkään simppeli leipä tee poikkeusta. Kun raaka-aineita on vähän, kannattaa silloin panostaa laatuun. Hyvää suomalaista cheddaria ja emmentaalia, laadukasta leipää sekä tietenkin kinkkujen kunkku - HK:n joulukinkku ja olet asian ytimessä.

Valmistusohje

(n. 20 min)

Paista kinkkuviipaleisiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa molemmin puolin. Pidä lämpiminä. Paahda leipäviipaleet pannulla molemmin puolin. Levitä juustot viipaleille ja lataa päälle paistetut kinkkuviipaleet. Alenna lämpöä ja laita pannun päälle toinen pannu kanneksi. Anna leipien olla kannen alla, kunnes juusto on sulanut. Voit myös laittaa leivät 225-asteiseen uuniin grillivastuksen alle viideksi minuutiksi.

Tarjoa leivät suolakurkkujen, sinapin ja sipulisilpun kera.

Ainekset 

(2 annosta)

300 g ohueksi viipaloitua joulukinkkua (mielellään potkasta)
4 viipaletta cheddaria
4 viipaletta emmentaalijuustoa
cocktail suolakurkkuja
2 isoa viipaletta tuoretta ranskanleipää
1 sipuli hienoksi silputtuna
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä