
Lasagne
Lasagne on arkiruokien klassikkoja, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Tällä ohjeella perinteinen lasagne onnistuu varmasti!
Valmistusohje
(n. 1 h 15 min)Jauhelihakastike
Aloita lasagnen valmistus ruskistamalla jauheliha ja sipulit. Lisää tomaattimurska ja anna hautua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valkokastike
Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito. Kypsennä kastiketta koko ajan sekoittaen noin 8 minuuttia. Lisää lopuksi mukaan 2 desiä raastettua juustoa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Lasagnen kokoaminen ja paistaminen
Kokoa lasagne paistovuokaan. Laita vuoan pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja päälle lasagnelevyt. Kokoa sitten kerroksittain levyjä, jauhelihakastiketta ja valkokastiketta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.
Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Naudan jauheliha 17 % 400 g
- lasagnelevyjä
- 1 sipuli kuutioituna
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 prk tomaattimurskaa
- suolaa ja mustapippuria
- 40 g voita
- 40 g vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 3 dl juustoraastetta, josta 1 dl kuorrutukseen
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
