Lasagne

Lasagne

4 annosta   n. 1 h 15 min 

Lasagne on arkiruokien klassikkoja, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Tällä ohjeella perinteinen lasagne onnistuu varmasti!

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Jauhelihakastike

Aloita lasagnen valmistus ruskistamalla jauheliha ja sipulit. Lisää tomaattimurska ja anna hautua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valkokastike

Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito. Kypsennä kastiketta koko ajan sekoittaen noin 8 minuuttia. Lisää lopuksi mukaan 2 desiä raastettua juustoa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lasagnen kokoaminen ja paistaminen

Kokoa lasagne paistovuokaan. Laita vuoan pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja päälle lasagnelevyt. Kokoa sitten kerroksittain levyjä, jauhelihakastiketta ja valkokastiketta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja paista 175 asteisessa uunissa  40-50 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kanssa.

 

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Naudan jauheliha 17 % 400 g

  • lasagnelevyjä 
  • 1 sipuli kuutioituna 
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä 
  • 1 prk tomaattimurskaa 
  • suolaa ja mustapippuria 
  • 40 g voita 
  • 40 g vehnäjauhoja 
  • 5 dl maitoa 
  • 3 dl juustoraastetta, josta 1 dl kuorrutukseen 
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.