Lehtipihvit ja anjovisvoita

Lehtipihvit ja anjovisvoita

6 annosta   n. 30 min  Laktoositon Gluteeniton

Valmiiksi siivutetuista HK Naudan ohuesta grillipihvistä valmistuu minilehtipihvit turhia hikoilematta. Kaikkien huoltsikoiden suosikki ja Rahti-Masojen ravitsija lehtipihvi on jäänyt viime aikoina trendiherkkujen varjoon. Nyt onkin aika kaivaa tämä legendaarinen ruoka jälleen pinnalle.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Pehmitä voi huoneenlämmössä. Hienonna anjovis ja kaprikset mahdollisimman hienoksi. Sekoita pehmitetty voi, sitruunamehu, lehtipersilja, mustapippuri sekä hienonnetut anjovikset ja kaprikset huolellisesti. Kaavi voi kelmun päälle ja kääri siitä tiivis pötkylä. Laita maustevoi jääkaappiin ja anna kohmettua kovaksi.

Leikkaa sisäpaisti ohuiksi pihveiksi ja nuiji pihvit mahdollisimman ohuiksi lehtipihveiksi yksi kerrallaan kahden leivinpaperin välissä. Paista pihveihin hyvä väri molemmin puolin kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Frittaa ranskalaiset 180 asteisessa öljyssä noin 4 minuuttia kunnes rapsakoita. Mausta suolalla. Tarjoa lehtipihvit ranskalaisten, anjovisvoin ja ketsupin kera.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Takuumurea Naudan sisäpaistipala n. 1 kg

1 kg ranskalaisia
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen

Anjovisvoi:

200 g voita
½ rasiallinen anjoviksia
1 tl kapriksia
1 tl sitruunamehua
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
rouhittua mustapippuria

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Käsittelethän lihaa oikein

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä