Lihakeitto

Lihakeitto

6 annosta   n. 3 h   Laktoositon Gluteeniton

Lihakeittoa kannattaa aina tehdä kerralla vähän enemmän, kuin mitä kuvittelee menekin olevan. Huolella haudutettu keitto saa monen ruokailijan santsaamaan ja yli jäävä keitto maistuu seuraavana päivänä jopa vielä paremmalta!

Valmistusohje

(n. 3 h )

Aloita keiton valmistaminen . Huuhtele liha kylmässä vedessä ja laita se suureen kattilaan. Peitä kylmällä vedellä ja kuumenna. Kuori samalla pinnalle kertyvä vaahto pois. 

Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, sipulikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään 2 tuntia, mielellään kauemminkin. Lisää tarvittaessa nestettä, niin että liha on koko ajan veden peitossa.

Nosta kypsä liha liemestä ja anna sen jäähtyä hetki. Kuutioi sillä aikaa juurekset ja suikaloi purjo. Laita kuutiot perunaa lukuun ottamatta liemeen kiehumaan ja kuutioi sillä aikaa liha. Kun juurekset ovat kiehuneet noin 10 minuuttia, lisää joukkoon lihakuutiot, perunat ja purjo. Anna kiehua vielä 15 minuuttia ja koristele lopuksi hienonnetulla persiljalla.

Kuuman lihakeiton kaverina maistuvat tuore ruisleipä ja raikas maito.

Ainekset 

(6 annosta)
  • 1 kg HK Valikoitua Naudan etuselkä
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl sipulia kuutioina
  • 5 kpl maustepippuria
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 3 kpl porkkanaa
  • 200 g lanttua
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 600 g perunaa
  • 0.25 kpl purjoa
  • 0.5 dl persiljaa

Lisää tämän kaltaisia reseptejä

Suosittelemme seuraavaksi

Käsittelethän lihaa oikein

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.