Lihapullatagine

Lihapullatagine

4-6 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

HK Naudan jauheliha toimii erinomaisesti tässä Marokko-henkisessä ja maukkaassa reseptissä. Pohjoisafrikkalainen makumaailma yrtteineen ja mausteineen ei jätä ketään kylmäksi.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Sekoita pyöryköidenraaka-aineet huolellisesti lihapullamassaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun.

Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa, valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki freesaamista.

Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita joukkoon pyörykät.

Huuhtele ja valuta kikherneet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Mittaa kattilaan 3 desilitraa vettä sekä 1 tl suolaa ja kiehauta ne. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita veteen bulgur. Laita kansi päälle ja anna kypsyä kymmenen minuuttia.

Tarjoa lihapullatagine bulgurin ja paahdettujen kikherneiden kera. Viimeistele annos jogurtilla ja raastetulla appelsiininkuorella.

Ainekset 

(4-6 annosta)

2 pkt HK Naudan jauheliha 17 % 400 g

½ ruukkua lehtipersiljaa silputtuna
20 mintunlehteä silputtuna
2 tl Ras el Hanout -mausteseosta
2 tl kanelia
2 tl jauhettua korianterinsiementä
½ tl rouhittua mustapippuria

Kasvispata:

1 sipuli
1 punainen paprika
4 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
½ dl kuivattua aprikoosia
kourallinen Kalamata-oliiveja
3 rkl harissaa
2 tl jauhettua korianteria
suolaa

Lisäksi:

1,5 dl bulguria
kikherneitä paahdettuna
turkkilaista jogurttia
raastettua appelsiinin kuorta

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä