Lihatonpullat kermakastikkeessa ja puikulamuusia

Lihatonpullat kermakastikkeessa ja puikulamuusia

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

Lihapullat kermakastikkeessa pottumuusin kera on klassikko. Lihatonpullat ei ole vielä, mutta pian on. Perinteiseen reseptiin ei ole muuta eroa, kuin se että jauheliha korvataan HK Vihreät Jauhiksella. Runsaskuituisesta jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Laita sipulikeittoaines ja kermaviili kulhoon turpoamaan noin 15 minuutiksi. Sekoita jauhis huolellisesti joukkoon. Vaivaa kiinteäksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista ne paistinpannulla pienessä määrässä voita ja rypsiöljyä kauniin värisiksi ja kypsiksi.

Paahda murskattuja viher, -ja mustapippureita kattilassa, kunnes ne alkavat tuoksumaan paahtuneilta. Kaada demi glace kattilaan ja kiehauta. Lisää kattilaan kerma sekä dijon-sinappi ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, tarkista suola. Suurusta tarvittaessa tilkkaan kylmää vettä sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Valuta huolellisesti.

Yhdistä maito ja voi kattilassa. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Vatkaa perunat sekä voi-maito sähkövatkaimella sileäksi muusiksi. Mausta suolalla.

Ainekset 

(6 annosta)

2 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g

1 pss sipulikeittoainesta
1 dl kermaviiliä

Kermakastike:

1 prk Via demi glacea
2 dl kuohukermaa
2 tl dijon-sinappia
suolaa
rouhittua musta, -ja viherpippuria
1 tl maissitärkkelystä

Pottumuusi:

500 g puikulaperunaa
100 g voita
1 dl maitoa
suolaa

Lisäksi:

sokeroituja puolukoita
suolakurkkuja

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä