Lihavarras naudan rinnasta, jogurttiaiolia ja itsetehtyjä ranskalaisia
Lähi-idän henkeä hönkäilevät kebabit ovat mitä mainiointa evästä illanistujaisiin. Karkeaksi jauhettu naudan rinta on täydellisen mehukas raaka-ainevalinta vartaisiin tökittäväksi.
Valmistusohje
(n. 40 min)Sekoita kaikki ainekset huolellisesti tiiviiksi massaksi. Jaa massa kuuteen osaa ja pyörittele niistä pötkylöitä. Tökkää jokaiseen pötkylään liotettu varrastikku. Grillaa tai paista vartaat kuumalla parilalla kypsiksi noin 10 minuuttia välillä käännellen.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.
Leikkaa perunat kuorineen noin pikkurillin paksuisiksi tikuiksi. Esifrittaa ranskalaiset 160 asteisessa öljyssä 6 minuutin ajan. Valuta ja anna jäähtyä tunnin ajan. Nosta fritin lämpötila 180 asteeseen. Frittaa ranskalaiset rapeiksi, noin 4 minuuttia. Siirrä kulhoon ja lisää suolaa. Sekoita hyvin ja tarjoa naudanrinta-kebabbien, jogurttiaiolin sekä salaatin kera.
Ainekset
(4-6 annosta)2 pkt HK Naudan jauheliha 17 %
2 rkl rouhittua mustapippuria
4 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 kananmuna
2 tl suolaa
Jogurttiaioli:
½ dl kreikkalaista jogurttia
½ dl majoneesia
1 appelsiinin kuori raastettuna
1/3 appelsiinin mehu
rouhittua mustapippuria
2 valkosipulin kynttä raastettuna
Ranut:
1 kg rosamunda tai challenger perunaa
2 l rypsi, - tai syväpaistoöljyä
hienoa merisuolaa
Lisäksi:
varrastikkuja vedessä liotettuna
