Lihavarras naudan rinnasta, jogurttiaiolia ja itsetehtyjä ranskalaisia

Lihavarras naudan rinnasta, jogurttiaiolia ja itsetehtyjä ranskalaisia

4-6 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Lähi-idän henkeä hönkäilevät kebabit ovat mitä mainiointa evästä illanistujaisiin. Karkeaksi jauhettu naudan rinta on täydellisen mehukas raaka-ainevalinta vartaisiin tökittäväksi.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti tiiviiksi massaksi. Jaa massa kuuteen osaa ja pyörittele niistä pötkylöitä. Tökkää jokaiseen pötkylään liotettu varrastikku. Grillaa tai paista vartaat kuumalla parilalla kypsiksi noin 10 minuuttia välillä käännellen.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua muutama tunti.

Leikkaa perunat kuorineen noin pikkurillin paksuisiksi tikuiksi. Esifrittaa ranskalaiset 160 asteisessa öljyssä 6 minuutin ajan. Valuta ja anna jäähtyä tunnin ajan. Nosta fritin lämpötila 180 asteeseen. Frittaa ranskalaiset rapeiksi, noin 4 minuuttia. Siirrä kulhoon ja lisää suolaa. Sekoita hyvin ja tarjoa naudanrinta-kebabbien, jogurttiaiolin sekä salaatin kera.

Ainekset 

(4-6 annosta)

2 pkt HK Karkeaksi jauhettua naudan rintaa 400 g

2 rkl rouhittua mustapippuria
4 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 kananmuna
2 tl suolaa 

Jogurttiaioli:

½ dl kreikkalaista jogurttia
½ dl majoneesia
1 appelsiinin kuori raastettuna
1/3 appelsiinin mehu
rouhittua mustapippuria
2 valkosipulin kynttä raastettuna

Ranut:

1 kg rosamunda tai challenger perunaa
2 l rypsi, - tai syväpaistoöljyä
hienoa merisuolaa

Lisäksi:

varrastikkuja vedessä liotettuna

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.