Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

4 annosta   n. 1 h 15 min 

Lindströminpihvit muistuttavat perinteisiä jauhelihapihvejä, mutta taikinaan lisätään punajuurta joko raasteena tai kuutioina, ja sipulin määrä on usein tavallisia pihvejä runsaampi. Joissain resepteissä lindströminpihveihin lisätään myös raakaa perunaa raastettuna.

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Sekoita couscous tai korppujauhot kerman ja punajuuriliemen kanssa ja anna turvota muutama minuutti. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Siirrä jääkaappiin tekeytymään tunnin ajaksi. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla tilkassa rypsiöljyä 3-4 minuuttia per puoli. Käännä pihvit varoen, sillä lindströminpihvit ovat tavallisia jauhelihapihvejä pehmeämpiä ja hajoavat helpommin.

Lindströminpihvien lisukkeena maistuu perunamuusi ja maustekurkut, mutta pihvit maistuvat myös kylminä vaikkapa leivän päällä

 

Ainekset 

(4 annosta)
  • 0.5 dl couscousia (tai korppujauhoa)
  • 1 dl ruokakermaa
  • 0.5 dl etikkapunajuurten lientä
  • 2 kpl punasipulia pieninä kuutioina
  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 150 g etikkapunajuurta
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 tl kapriksia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.