Livornon Luigi tortelliineja ja tomaatti-kaprisvinegretteä

Livornon Luigi tortelliineja ja tomaatti-kaprisvinegretteä

4 annosta   n. 60 min 

Maakarit® -sarjan raakamakkarat taipuvat monikäyttöisyydellään useampaankin tyyliin, kuten vaikkapa tässä oivallisessa reseptissä Livornon Luigi jalostuu tortelliineiksi. Pientä sorminäppäryyttä vaativa ruoka palkitsee tekijänsä ja tuo mukavaa vaihtelua perheen perinteisiin pastaresepteihin. Nyt sukelletaan syvälle Italian Modenan ruokaperinteisiin. Buon appetito!

Valmistusohje

(n. 60 min)

Tortelliinit:

Stanssaa pastalevystä halkaisijaltaan n. 5 cm kiekkoja esim ohutlasisen viinilasin suureunalla. Pursota makkarasta pikkurillin pään kokoinen määrä makkaramassaa jokaiselle stanssatulle pastalevy-ympyrälle. Vatkaa kananmuna ja voitele pastalevyn reunat ja käännä toinen puoli päälle ja painele tiiviisti kiinni. Tämän jälkeen pyöräytä tortelliini sormen ympäri ja voitele sauma taas kananmunalla. Keitä valmiit tortelliinit suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Tiedät että tortelliinit ovat kypsiä, kun ne pompsahtavat veden pintaan. Tässä hommassa pienisormisuus on valttia.

Tomaatti-kaprisvinegrette:

Kuumenna rypsi, - ja oliiviöljy kasarissa. ”Frittaa” viipaloidut valkosipulit ja chiliviipaleet nopeasti öljyssä ja laita perään kaprikset ja etikka. Lisää joukkoon tomaatit, suola ja sokeri ja anna pulputtaa hiljalleen pari minuuttia. Ota kasari liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen vinegretteen basilika, kevätsipuli, sitruunamehu ja oliiviöljyä. Tarjoa hieman jäähtyneenä Livornon Luigi tortelliinien kanssa. Raasta lopuksi parmesaania koko komeuden päälle.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt Maakarit® Livornon Luigi raakamakkaraa
1 pkt valmis tuore lasagnelevy tai tee itse pastataikina
1 kananmuna

4 rkl raastettua parmesaania

Tomaatti-kaprisvinegrette:

300 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
5 kpl valkosipulin kynsi viipaleina
2 rkl kapriksia
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
1 kevätsipulin varsi viipaleina
½ pnt basilikaa hienonnettuna
½ chili viipaloituna
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl omenaviini, -tai sherryetikkaa
½ sitruunan mehu

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.