Luigia viinissä – Luigi au vin

Luigia viinissä – Luigi au vin

2-3 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Perinteisesti viinissä ui kukko, vaan tällä kertaa pataan on päätynyt kukon sijaan palkintojakin kahminut Livornon Luigi -raakamakkara. Tatti antaa pataan uskomattoman rikkaan maun, mutta toki voit tattien uupuessa käyttää myös muita sieniä.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Kuutioi pekoni ja ruskista se tattikuutioiden kanssa kuumalla pannulla. Lisää pannulle sipulit ja jatka hetki kuullottamista. Lisää pannulle punaviini. Kiehauta ja keitä niin, että viinistä on jäljellä puolet. Lisää mukaan demi glace ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen.

Paista makkaroihin kaunis väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Asettele makkarat punaviini-pekonikastikkeeseen ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa paahdettujen perunoiden tai riisin kera.

 

Ainekset 

(2-3 annosta)

1 pkt HK Maakarit® Livornon Luigi 280 g

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
1 dl punaviiniä
kourallinen pikkusalotteja tai hillosipuleita
2 dl demi glace
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 tl sokeria
150 g tattia kuutioituna
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.