Maailman paras sieni-pekonipiirakka

Maailman paras sieni-pekonipiirakka

4 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Sieni ja pekoni ovat klassinen yhdistelmä ruoanlaitossa ja suolaisessa piirakassa yhdistelmä on täydellinen. Pinjansiemenet, rakuuna ja ruohosipuli vievät tämän piirakan sellaiselle levelille, että oksat pois. Tähän reseptiin käytettiin tuoreita suppilovahveroita ja kantarelleja, mutta sieniä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista tai metsästä löytyy.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Voitele pyöreä (halkaisija n. 28 cm) piirakkavuoka rypsiöljyllä ja levitä sulanut taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Silppua pekonit, sipuli ja valkosipulin kynsi. Revi tai hienonna sienet hieman pienemmiksi. Paista pekonisilppu rapsakaksi ja siirrä sivuun odottamaan. Kuumenna pannu ja paista sienet ja silputut sipulit vaahtoavassa voissa rapsakoiksi.

Sekoita pekoni, sienet, sipulit, pinjansiemenet sekä hienonnetut yrtit ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Sekoita kerma ja munat keskenään. Levitä piirakkapohjalle sieni-pekoni-sipuliseos. Kaada päälle munakerma. Paista 180-asteisen kiertoilmauunin alimmalla tasolla 25-35 minuuttia (uunista riippuen).

Tarjoa sieni-pekonipiirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original 170 g

1 kpl n.400 g suolainen piirakkataikina

Sienitäyte:

½ l sieniä esim. suppilovahveroita ja kantarelleja
2 rkl voita (laktoositon)
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa
½ dl pinjansiemeniä
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 dl kuohukermaa (laktoositon)
2 munaa
rouhittua mustapippuria
½ ruukkua rakuunaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä