Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

4 annosta   n. 1 h 15 min 

Makaronilaatikko on kaikenikäisten kestosuosikki! Perinteinen lihamakaronilaatikko on kaiken lisäksi huokea ja helppo ruoka. Voit halutessasi lisätä tähän perinteisesti suolalla ja pippurilla maustettuun makaronilaatikkoon lisää mausteita oman maun mukaan.

Gluteeniton makaronilaatikko valmistuu korvaamalla makaronit maissimakaroneilla (esim. Pasta d´oro). Maissin hieman makeampi maku sopii loistavasti makaronilaatikkoon. Kokeilemisen arvoinen vinkki vaikka ei muuten noudattaisikaan gluteenitonta ruokavaliota.

Laktoosittomassa makaronilaatikossa korvataan maito vastaavalla mä...

Lue lisää

Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)

Aloita ruskistamalla jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Keitä makaronit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Sekoita ruskistettu jauheliha ja sipuli sekä makaronit uunivuoassa. Vatkaa astiassa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Lisää munamaito vuokaan niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Halutessasi voit ripotella makaronilaatikon pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.

Kypsennä makaronilaatikko 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kiertoilmauunissa paistettaessa lämpötilan tulisi olla noin 160 astetta.

Katso ohje myös superhelppoon makkara-makaronilaatikkoon, joka valmistuu Sinisestä Lenkistä ja parista muusta raaka-aineesta!

Ainekset 

(4 annosta)
  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kpl sipulia silputtuna
  • 5 dl makaronia
  • 5 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 dl juustoraastetta
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.