
Makaronilaatikko
Makaronilaatikko on kaikenikäisten kestosuosikki! Perinteinen lihamakaronilaatikko on kaiken lisäksi huokea ja helppo ruoka. Voit halutessasi lisätä tähän perinteisesti suolalla ja pippurilla maustettuun makaronilaatikkoon lisää mausteita oman maun mukaan.
Gluteeniton makaronilaatikko valmistuu korvaamalla makaronit maissimakaroneilla (esim. Pasta d´oro). Maissin hieman makeampi maku sopii loistavasti makaronilaatikkoon. Kokeilemisen arvoinen vinkki vaikka ei muuten noudattaisikaan gluteenitonta ruokavaliota.
Laktoosittomassa makaronilaatikossa korvataan maito vastaavalla mä...
Makaronilaatikko on kaikenikäisten kestosuosikki! Perinteinen lihamakaronilaatikko on kaiken lisäksi huokea ja helppo ruoka. Voit halutessasi lisätä tähän perinteisesti suolalla ja pippurilla maustettuun makaronilaatikkoon lisää mausteita oman maun mukaan.
Gluteeniton makaronilaatikko valmistuu korvaamalla makaronit maissimakaroneilla (esim. Pasta d´oro). Maissin hieman makeampi maku sopii loistavasti makaronilaatikkoon. Kokeilemisen arvoinen vinkki vaikka ei muuten noudattaisikaan gluteenitonta ruokavaliota.
Laktoosittomassa makaronilaatikossa korvataan maito vastaavalla määrällä laktoositonta maitoa tai lihalientä. Mikäli käytätä lihalientä, on munamaidon suolamäärää hyvä vähentää maun mukaan tai jättää suola kokonaan pois.
Valmistusohje
(n. 1 h 15 min)Aloita ruskistamalla jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Keitä makaronit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Sekoita ruskistettu jauheliha ja sipuli sekä makaronit uunivuoassa. Vatkaa astiassa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Lisää munamaito vuokaan niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Halutessasi voit ripotella makaronilaatikon pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.
Kypsennä makaronilaatikko 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kiertoilmauunissa paistettaessa lämpötilan tulisi olla noin 160 astetta.
Katso ohje myös superhelppoon makkara-makaronilaatikkoon, joka valmistuu Sinisestä Lenkistä ja parista muusta raaka-aineesta!
Ainekset
(4 annosta)1 pkt HK Viljaporsas-Nauta jauheliha
- 1 sipuli silputtuna
- 5 dl makaronia
- 5 dl maitoa tai lihalientä
- 2 kpl kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- juustoraastetta tai korppujauhoja
