Makaronivelliä ja pekonipestoa

Makaronivelliä ja pekonipestoa

4 annosta   n. 30 min 

No nyt on retroa. Makaronivelli. Tämä herkku herättää lapsuusmuistot niin 40 - kuin 80-luvuilla syntyneillä. Toki pieni tuunaus on aina paikallaan. Tällä kertaa se on makaronivellin kanssa tarjoiltava maailman ensi-iltansa saava pekonipesto.

Valmistusohje

(n. 30 min)

Pekonipesto:

Paahda pekonit uunissa kypsiksi, valuta niistä rasva ja jäähdytä. Pieni pekonia hieman pienemmäksi veitsellä ja laita kaikki pekonipeston ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhoon. Poraa sauvasekoittajalla öljyä joukkoon koko ajan kaataen karkeahkoksi tahnaksi.

Makaronivelli:

Ota maidosta 1 dl sivuun. Kuumenna loppu maito teflonpintaisessa kattilassa. Keitä makaronit maidossa lähes kypsiksi ahkerasti sekoitellen, ettei maito pala pohjaan.

Sekoita loppu maito ja vehnäjauho sekaisin ja kaada makaronivellin joukkoon koko ajan sekoitellen. Anna kypsyä vielä viisi minuuttia. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

Tarjoile pekonipesto makaronivellin lisukkeena.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Gourmet Pekoni 140 g

0,75 dl cashewpähkinöitä paahdettuna
40 g parmesaania raastettuna
1 valkosipulin kynsi
1,5 dl rypsiöljyä
½ tl rouhittua mustapippuria

Makaronivelli:

1 l täysmaitoa
3 dl makaronia
1 tl suolaa
ripaus sokeria
40 g voita
½ rkl vehnäjauhoja (ei pakollinen)

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.