Makkaraa Lyonnaise ja murskattua sitruunaperunaa

Makkaraa Lyonnaise ja murskattua sitruunaperunaa

4-6 annosta   n. 40 min  Gluteeniton

Makkarakastike ranskalaisittain. Ranskankermakastike saa happamuutta siiderietikasta ja rakuuna tuo siihen ranskalaiseen keittiöön tyypillisen twistin. Maakarit® Cannesin Claudia on kalkkunamakkara, joka rakastaa ranskalaisia lisukkeita.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Kuullota sipulit pehmeäksi ja lisää joukkoon tomaattipyree sekä laakerinlehdet. Kaada joukkoon siiderietikka ja anna kiehua, kunnes etikka on lähes kokonaan haihtunut. Lisää joukkoon kanaliemi ja ranskankerma kiehauta ja suurusta tarvittaessa. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna ja pidä kuumana.

Paahda perunat 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneita ja kypsiä. Murskaa perunat isolla lusikalla ja mausta voilla, sitruunan kuorella ja mehulla, sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Paista makkaroihin kaunis väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Voit myös halutessasi grillata makkarat, jolloin saat extramakua ruokaan. Lisää makkarat mukaan kastikkeeseen ja hauduta noin 6 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Tarjoa makkarat ja kastike murskattujen sitruunaperunoiden kanssa.

Ainekset 

(4-6 annosta)

2 pkt HK Maakarit® Cannesin Claudia 250 g

1 rkl voita
1 sipuli kuutioituna
2 kpl valkosipulinkynttä silputtuna
2 kpl laakerinlehti
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 dl siiderietikkaa
1 dl kanalientä
200 g ranskankermaa
1 rkl rakuunaa hienonnettuna
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
maissitärkkelystä suurustamiseen (tarvittaessa)

Sitruunaperuna:

500 g jauhoisia perunoita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.