Makkaraperunagalette

Makkaraperunagalette

4 annosta   n. 40 min  Gluteeniton

”Makkaraperunagalette”-reseptin on laatinut lukuisilla alan tunnustuksilla palkittu Marko Palovaara, joka on toiminut myös Suomen kokkimaajoukkueessa. Myös ”Makkaraperunagalette” on peräisin Sinisen Lenkin juhlavuoden kirjasta. Tässä reseptissä lenkki nautitaan yhdessä perunan, salaatin ja sinappivinegretin kera.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi (tai kiertoilmauuni 175-asteiseksi). Kuori makkara ja leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Pese perunat hyvin kuorineen. Leikkaa nekin puolen sentin viipaleiksi. Laita perunaviipaleet uunivuokaan ja voitele hyvin öljyllä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä perunoita uunissa noin 10 minuuttia.

Ota perunat uunista pois ja lado uunipellille makkarakiekkojen kanssa vuoron perään viuhkamaisiksi ympyröiksi. Mausta reilusti tuoreella rosmariinilla. Kypsennä uunissa niin kauan, että makkara ja peruna saavat kauniin värin.

Tarjoa raikkaan salaatin ja sinappivinegretin kanssa. 

Kokoa salaatti esimerkiksi kotimaisista salaateista, salaattipinaatista ja paahdetusta sipulista.

Valmista sinappivinegretti. Sekoita keskenään sinappi, etikka ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon ohuena nauhana öljy. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Ainekset 

(4 annosta)

Sinappivinegretti

  • 3 rkl Dijon-sinappia
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 3 dl rypsiöljyä
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.