
Makkarastroganoff
Nopeampi versio perinteisestä stroganoffista valmistuu lihan sijaan Sinisestä Lenkistä. Helppo ja herkullinen resepti sopii loistavasti tainnuttamaan nälkää arjen kiireessä. Makkarastroganoffin kylkeen sopii loistavasti perunat ja raikas salaatti.
Valmistusohje
(n. 30 min)Kuori ja kuutioi lenkki. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista makkarakuutiot kevyesti voissa tai margariinissa pannulla.
Lisää hienonnettu sipuli ja ruskista vielä hetki. Siirrä makkara-sipuliseos syrjään pannulta. Lisää pannulle tarvittaessa voita tai margariinia ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Ruskista, kunnes jauhot saavat vähän väriä. Lisää hiukan jäähtyneeseen pannuun vesi ja tomaattipyree ja sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta 10 minuuttia.
Lisää makkara-sipuliseos ja mausta maun mukaan. Lisää lopuksi kurkku ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa perunan ja raikkaan vihreän salaatin kera.
Kun aikaa on käytössä enemmän kannattaa kokeilla perinteistä stroganoffia.
Ainekset
(3-4 annosta)- 1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen
- 1 kpl sipulia silputtuna
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 2.5 rkl tomaattipyreetä
- 0.25 tl valkopippuria jauhettuna
- 1 kpl maustekurkkua kuutioituna
- 0.5 dl kermaa
