
Maksamoussea ja paahdettua saaristolaisleipää
Tässäpä vinkki kuinka viedä hieman arkinenkin maksapasteija uudelle juhlavammalle levelille. Pehmeän maksamoussen kaveriksi sopii täydellisesti paahdettu saaristolaisleipä sekä mustaherukkahillo. Tarjoa maksamoussea ja paahdettua saaristolaisleipää vaikkapa joulun alkupalapöydässä tai yöpalana.
Valmistusohje
(n. 30 min)Vispaa maksapasteija ja creme fraiche kulhossa sileäksi mousseksi. Paahda saaristolaisleipäviipaleet pienessä määrässä voita pannulla, kunnes alkavat saamaan kaunista väriä. Aseta paahtuneet leipäviipaleet talouspaperin päälle kuivahtamaan.
Tarjoa maksamousse paahdettujen saaristolaisleipien ja mustaherukkahillon kera. Viimeistele leivät hienonnetulla ruohosipulilla sekä rouhitulla mustapippurilla.
Ainekset
(6 annosta)200 g HK Kalaasi Maksapasteija n. 1,1 kg
2 rkl creme fraichea
Lisäksi:
saaristolaisleipää
1 rkl voita paistamiseen
1 dl mustaherukkahilloa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
rouhittua mustapippuria
