Marokkolainen kasvispyörykkäpata

Marokkolainen kasvispyörykkäpata

4-6 annosta   n. 45 min  Laktoositon Gluteeniton

HK Vihreät Jauhis toimii erinomaisesti tässä marokkohenkisessä ja maukkaassa reseptissä. Pohjois-Afrikkalainen makumaailma yrtteineen ja mausteineen ei jätä ketään kylmäksi. Runsaskuituisesta jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Sekoita kasvispyöryköiden raaka-aineet huolellisesti ”lihapulla”massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun.

Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa, valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki freesaamista.

Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita joukkoon kasvispyörykät.

Huuhtele ja valuta kikherneet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ainekset 

(4-6 annosta)

2 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g

½ ruukkua lehtipersiljaa silputtuna
20 mintunlehteä silputtuna
2 tl ras el hanout -mausteseosta
2 tl kanelia
2 tl jauhettua korianterinsiementä
½ tl rouhittua mustapippuria

Kasvipata:

1 sipuli
1 punainen paprika
4 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
½ dl kuivattua aprikoosia
kourallinen kalamata oliiveja
3 rkl harissaa
2 tl jauhettua korianteria
suolaa

Lisäksi:

1,5 dl bulguria
kikherneitä paahdettuna
turkkilaista jogurttia
raastettua appelsiinin kuorta

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä