Mausteinen kvinoasalaatti

Mausteinen kvinoasalaatti

4 annosta   n. 35 min  Laktoositon Gluteeniton

Kvinoaa kannattaa kokeilla lihaisan salaatin raaka-aineena, jolloin ruoka suorastaan pursuilee proteiinia, sillä porsaan lihasuikaleiden lisäksi myös kvinoa on hyvä proteiinin lähde. Paitsi että tämän salaatin ravintoarvot ovat enemmän kuin kohdallaan, se myös maistuu oikein herkulliselta!

Valmistusohje

(n. 35 min)

Huuhtele ja valuta kvinoa huolellisesti. Pyörittele kvinoaa kuumalla pannulla, kunnes se kuivuu täysin ja paahtuu hieman. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kvinoa. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Paista fileesuikaleet nopeasti kuumalla pannulla, mausta suolalla, mustapippurilla, chipotlella ja juustokuminalla, anna hieman jäähtyä.

Sekoita kulhossa rypsiöljy, limemehu, sipulikuutiot ja valkosipuli. Kun kvinoa on kypsää, anna sen jäähtyä kattilassaan noin 10 minuuttia ja sekoita sitten haarukalla irtonaiseksi. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään, mutta jätä osa kasviksista koristeeksi pinnalle. Tarkista suolan määrä ja anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton 400 g

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl kana-, liha- tai kasvislientä
  • ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 limen mehu
  • 1 punasipuli pieninä kuutioina
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • ¼ tl jauhettua chipotlea (tai muuta vahvaa chilijauhetta)
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 1 keltainen paprika suikaleina tai kuutioina
  • 1 avokado kuutioituna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • kourallinen leikattua lehtipersiljaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.