Mausteinen makkarakastike

Mausteinen makkarakastike

4 annosta   n. 20 min  Laktoositon Maidoton

Sinisestä Lenkistä valmistettu makkarakastike on arkiruokien kestosuosikki, helppoa ja hyvää! Vaihtelua makkarakastikkeeseen saat erilaisilla mausteilla ja maustekastikkeilla. Myös kastikkeen lisukkeita voi vaihdella: perunoita, perunamuusia, pastaa, riisiä...

Valmistusohje

(n. 20 min)

Kuori ja kuutioi makkara. Mittaa tomaattimehu, kylmä vesi ja ohratärkkelys kattilaan ja sekoita ainekset keskenään. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Lisää makkarakuutiot, valkosipuli, viherpippuri ja Worchestershire-kastike. Keitä muutama minuutti. Mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele päälle tuore ruohosipulisilppu ja tarjoa täysjyväpastan kastikkeena.

Katso ohje myös sinappiseen makkarakastikkeeseen, joka valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta

Ainekset 

(4 annosta)
  • 1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen
  • 3 dl tomaattimehua
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl ohratärkkelystä
  • 2 tl Worcestershire-kastiketta
  • 1 kpl valkosipulinkynttä silputtuna
  • 0.5 tl viherpippuria
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 0.5 tl suolaa
Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.