Mausteista inkivääripossua ja rapeat paahdetut perunat
Makumatka Aasiaan järjestyy helposti myös arkisin kun kokeilet perinteisten arkiherkkujen sijaan tätä helppoa reseptiä. HK:n nopeat fileesuikaleet helpottavat makumatkan tekoa.
Valmistusohje
(n. 30 min)Pieni perunat annospaloiksi kuorineen tai laita kokonaisina jos käytät varhaisperunoita.
Sekoita perunoiden sekaan seesamiöljy, suola ja chilihiutaleet.
Levitä maustetut perunat uuninpellille ja paahda noin 30 minuuttia 225 asteisessa uunissa kunnes kypsiä ja kauniin kullanruskeita.
Sekoita fileesuikaleet, inkivääri, suola ja rouhittu mustapippuri kulhossa. Anna maustua puolisen tuntia.
Kuumenna paistin pannu kuumaksi ja paista possusuikaleet pienessä määrässä öljyä kauniin värisiksi. Pudota lämpöä ja lisää kevätsipuli sekä korianteri.
Tarjoa paahdettujen perunoiden kanssa.
Ainekset
(2-4 annosta)1 pkt HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton 400 g
2 tl inkivääritahnaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Perunat:
400 g kiinteä lajikkeisia perunoita
½ dl seesamiöljyä
2 tl kuivattuja chilihiutaleita
½ pnt korianteria
1/3 pnt kevätsipulia
½ dl soijakastiketta
suolaa
