Mehevää kinkkulankkua ja grillattu lehtikaalisalaatti

Mehevää kinkkulankkua ja grillattu lehtikaalisalaatti

4-6 annosta   n. 40 min  Laktoositon Gluteeniton

Tätä on odotettu kuin uutta euroviisuvoittoa! Lordi voitti viisut vuonna 2006 ja heti viisitoista vuotta myöhemmin HK lanseerasi grilliin sopivan kinkun. Joulukinkusta tuttua pitkää kypsennysaikaa ei tarvita, vaan tämä kinkkulankku valmistuu niin nopsaan, että grillaaja ei meinaa keretä edes kokkausmakkaraansa hotkaista. Ja kas näin, perinteeksi tulevaisuudessa muodostuva juhannuskinkku on valmis tarjoiltavaksi.

Valmistusohje

(n. 40 min)

Grillaa kinkkulankkua melko kovalla lämmöllä molemmin puolin, kunnes saat pintaan kauniin grillivärin. Nosta lankku grillin yläritilälle kypsymään miedommalla lämmöllä noin 15 minuutiksi, kunnes liha on mehevän kypsää. Anna vetäytyä.

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi kiekoiksi. Pyöräytä lehtikaalin lehdet ja kesäkurpitsa oliiviöljyssä. Grillaa lehtikaali ja kesäkurpitsakiekot kauniin värisiksi grillissä ja asettele ne tarjoilukulhoon. Revi jäähtyneitä lehtikaaleja hieman pienemmiksi suupaloiksi. Puolita kirsikkatomaatit sekä silppua lehtipersilja ja sekoita ne lehtikaalin ja kesäkurpitsan joukkoon. Mausta salaatti suolalla, rouhitulla mustapippurilla, oliiviöljyllä sekä tilkalla sitruunamehua.

Viipaloi vetäytynyt kinkkulankku ja tarjoa grillatun lehtikaalisalaatin kera.

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan Kasslerlankku smoky BBQ

200 g lehtikaalia
1 pieni kesäkurpitsa
150 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku lehtipersiljaa
½ sitruunan mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä