Meksikolainen tartar - Carne Apache

Meksikolainen tartar - Carne Apache

4 annosta   n. 60 min  Laktoositon

Kun Vuoden Kokki laittaa, niin hyvältä maittaa. Suomen Vuoden Kokki 2019 Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista kävi kylässä tekemässä hieman tartaria. Meksikolainen tartar maustuu tässä ohjeessa limellä, korianterilla ja chilillä, kuten asiaan kuuluu.

Valmistusohje

(n. 60 min)

Avokadocreme:

Soseuta avokado ja lisää jogurtti. Mausta limen mehulla, tabascolla, suolalla ja mustapippurilla.

Tartar:

Tartaria valmistaessa on huolehdittava siitä, että raaka-aine pysyy koko valmistuksen ajan mahdollisimman kylmänä. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja jauha liha lihamyllyllä karkealla terällä. Voit myös leikata lihan silpuksi terävällä veitsellä. Hienonna joukkoon chili, punasipuli, korianteri, kurkku ja inkivääri. Mausta limen mehulla ja kuorella, oliiviöljyllä sekä suolalla. Grillaa tortillat ja kokoa annos. Ripottele päälle lopuksi korianterin lehtiä ja ohueksi leikattua jalapenoa.

 

Ainekset 

(4 annosta)

250 g HK Ehta® Takuumurea naudan paahtopaistipala n. 1,1 kg

1 limen mehu ja kuori
1 vihreä chili
1/2 korianteria
50 g inkivääriä
½ punasipuli
½ kurkku
1/2 dl oliiviöljyä
4 kpl pieniä tortillalettuja

Avocadocreme:

2 avocadoa
½ limen mehu
1 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl tabascoa
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

korianteria koristeluun
paperin ohueksi leikattua tuoretta jalapenoa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.