Meksikon lihapata ja paahdettua kurpitsaa

Meksikon lihapata ja paahdettua kurpitsaa

6-8 annosta   n. 3 h   Laktoositon Gluteeniton

Meksikolainen lihapata on mainio eväs vaikkapa pitkän ulkoilupäivän jälkeen. Padan voi tehdä hyvin jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi sillä lämmittäessähän tämä pataruoka vain paranee. Paahdetut myskikurpitsat tuovat kivaa vaihtelua lisukkeeseen.

Valmistusohje

(n. 3 h )

Kuutioi liha ja ruskista kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Kippaa lihat pataan. Lisää pannulle kuutioitu, porkkana, suikaloidut sipulit ja paprika. Freesaa hetki, kunnes vihannekset alkavat saamaan hieman väriä ja lisää pataan lihojen päälle. Lisää pataan tomaattikuutiot, salsa, lihaliemi ja kuivamausteet. Hauduta 160 asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Ota pata pois uunista ja peitä kannella tai foliolla. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Leikkaa kurpitsat pitkittäin neljään osaan ja paahda 250 °C uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja kurpitsansiemenillä. Viimeistele tuoreella chilillä ja korianterilla.

Tarjoa meksikolainen lihapata paahdetun kurpitsan kera.

Ainekset 

(6-8 annosta)

1 pkt HK Ehta® Takuumurea naudan paahtopaistipala n. 1,0 kg

5 tomaattia kuutioituna
2 porkkanaa kuutioituna
2 punasipulia lohkottuna
5 valkosipulin kynttä viipaloituna
2 paprikaa kuutioituna
3 tl juustokuminaa
2 tl chilijauhetta
3 tl savupaprikaa
3 tl jauhettua korianteria
2 prk tomaattisalsaa
1 vihreä chili
1 limen mehu
1 pnt korianteria
½ l lihalientä
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa

Paahdettu myskikurpitsa:

1 myskikurpitsa
2 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
2 rkl kurpitsan siemeniä

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä