Metsäläisen pekonikeksit

Metsäläisen pekonikeksit

8 annosta   n. 45 min 

HKPekonista2018 Reseptikilpailu järjestettiin HK Amerikan Pekonin 40-vuotisjuhlan kunniaksi. Reseptikilpailun voittaja Jenni Kiviaho palkittiin tällä reseptillä 1000 euron matkalahjakortilla.

Valmistusohje

(n. 45 min)

1. Aloita pekonin keittämisellä. Pese kuusenkerkät ja lisään ne valkosipulin ja mustapippurien kanssa olueen. Keitä pekonisiivuja olutliemessä 15-20 minuuttia.
2. Poista kypsät pekonisiivut liemestä (esim. pihdeillä). Jatka liemen keittämistä.
3. Lisää liemeen loput ainesosat ja anna liemen kiehua kokoon noin 15-20min.
4. Siivilöi liemestä mausteet ja jatka siivilöidyn liemen keittämistä, kunnes liemi muuttuu hieman siirappimaiseksi.
5. Liemen valmistuessa tee pekonikeksit. Raasta Pecorino karkeaksi raasteeksi. Murskaa ruiskeksit/kuivaksi paahdetut ruisleivänpalat karkeaksi murskaksi. Silppua keitetty pekoni. Sekoita juusto, pekoni ja ruisleipämurska sekä kananmuna.
6. Muotoile massasta leivinpaperilla päällystetylle pellille ohuita keksejä (n. 12-15kpl). Paista keksejä 200 asteisessa uunissa noin 5-7min.
7. Tarjoile keksit keitinliemestä valmistetun dipin kanssa. Halutessa voit lisätä dippiin soijaa/savupaprikajauhetta

Ainekset 

(8 annosta)

Pekonin keitinliemi:
1,5 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
1 l tummaa olutta
2-3 kynttä valkosipulia
n. 10 g kuusenkerkkiä
10 kokonaista mustapippuria
Muutama oksa timjamia

Pekonikeksit:
Keitetyt pekonit
n. 50 g ruiskeksejä/ paahdettuja ruisleivänpaloja (kuivia)
100 g Pecorino Romano juustoa
1 kpl kananmuna

Dippi:
Pekonin keitinliemi
2-3 rkl hunajaa
2 rkl ketsuppia
Tarpeen ja maun mukaan soijaa ja savupaprikajauhetta

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.