Metsämiehen paahdettu possun filee ja kantarelli-pinjansiemenpaistos

Metsämiehen paahdettu possun filee ja kantarelli-pinjansiemenpaistos

6 annosta   n. 50 min  Laktoositon

Tämä on ruoka mikä toimii niin brunssilla, lounaalla, päivällisellä kuin iltapalallakin. Kokonaisena paahdettu viljaporsaan filee saa herkullisen lisukkeen kantarelli-pinjansiemenpaistoksesta.

Valmistusohje

(n. 50 min)

Poista fileestä mahdolliset kalvot ja hiero kaikki ainekset huolellisesti sen pintaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paahda fileetä uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Ota filee uunista ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen leikkaamista. Älä heitä paistilientä hukkaan, vaan käytä se siltään fileen kastikkeena. Fileen paahtuessa valmista lisukkeet.

Kuumenna paksupohjainen pannu ja lisää sienet. Paahda kunnes sienet alkavat saamaan väriä. Lisää pannulle voi, pinjansiemenet ja timjamin oksat. Paista vaahtoavassa voissa, kunnes kauniin värisiä ja kypsiä. Mausta suolalla, lehtipersiljalla, rouhitulla mustapippurilla ja tilkalla sherryetikkaa.

Tarjoa paahdetun leivän kera.

 

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton n.1,5 kg

½ pnt timjamia hienonnettuna
½ pnt rosmariinia hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl karkeaa dijonsinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kantarelli-pinjansiemenpaistos:

300 g kantarelleja pienittynä
3 rkl voita
1 rkl sherryetikkaa
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
muutama timjamin oksa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.