Metsästäjänleipä

Metsästäjänleipä

6 annosta   n. 45 min  Laktoositon

Ranskalaisilla on Croque Monsieur ja Madame -leipänsä ja jenkeillä club sandwichinsa. Mikään näistä ei kuitenkaan pääse edes lähelle paneroidusta viljaporsaan ulkofileestä valmistetun metsästäjänleivän herkullisuutta.

Valmistusohje

(n. 45 min)

Kuutioi sipuli ja pieni sienet. Paista sipulit ja sienet voissa kauniin värisiksi. Ripottele päälle vehnäjauhot ja jatka hetki paistamista koko ajan sekoitellen. Kaada joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Kiehauta ja anna kuplotella hiljalleen kymmenisen minuuttia ahkerasti sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Nuiji fileepihvit kahden leivinpaperin välissä noin 5 millin paksuisiksi pihveiksi. Laita vehnäjauhot lautaselle, korppujauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle lautaselle. Riko munien rakenne hyvin. Pyörittele nuijitut pihvit vehnäjauhoissa sitten munamassassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Kuumenna voi vaahtoavaksi paksupohjaisessa paistinpannussa. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Paista kananmunat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Paahda leivät molemmin puolin ja voitele ne halutessasi. Aseta leikkeet leipien päälle. Viimeistele kantarellikastikkeella ja paistetulla kananmunalla.

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Viljaporsaan fileepihvi maustamaton 600 g

3 kpl kananmunia
½ l korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
4 viipaletta vaaleaa leipää
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita paistamiseen

Kantarellikastike:

1 sipuli
300 g tuoreita kantarelleja
2 rkl voita
4 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
rouhittua mustapippuria
suolaa

Lisäksi:

6 kananmunaa paistettavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.