Monte Cristo sandwich

Monte Cristo sandwich

4 annosta   n. 25 min 

Monte Criston leipä tunnettiin alun perin nimellä French´s Sandwich, mutta 1960-luvulla Californian Disneylandin Blue Bayou teki nykyisin tunnetun nimen tutuksi aloittaessaan leivän tarjoilun. Leipä on kaikessa yksinkertaisuudessaan köyhien ritareiden tapaan valmistettu kinkku-juustoleipä. Tosin tässä reseptissä kinkku on korvattu Helsingin Kauppiaiden Rypsiporsas® Sisäfileellä.

Valmistusohje

(n. 25 min)

Voitele leipien pohjat sinapilla ja kannet majoneesilla. Levitä raastettu juusto pohjille ja kansille. Täytä pohjat leikkeleillä (määrä maun mukaan). Käännä kannet pohjien päällä ja paina hieman.

Vatkaa munat ja kerma keskenään. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle hyvä nokare voita sulamaan. Pyörittele leivät muna-kermaseoksessa ja laita pannulle paistumaan. Kun pohja alkaa saamaan kaunista väriä, käännä leivät ympäri ja jatka paistamista. Pannu on hyvä pitää melko miedolla lämmöllä, että leivät täyte lämpenee tasaisesti, mutta pinnat ei saa liian nopeasti väriä.

Leikkaa leivät kolmioiksi tai suorakaiteiksi ja tarjoa.

Ainekset 

(4 annosta)

1 pkt HK Helsingin Kauppiaiden Leipäbaari porsaan sisäfilee 180 g

8 paahtoleipäviipaletta
4 rkl amerikkalaista sinappia
4 rkl majoneesia
1 dl raastettua gruyere-juustoa
2 kananmunaa
1 dl kermaa
cocktailkurkkuja
voita

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä