Moskovan lihapata

Moskovan lihapata

4-6 annosta   n. 3 h 30 min 

Perinteinen lihapata saa uutta, herkullista makua sinihomejuustosta, smetanasta ja suolakurkuista. Hauduttele herkullinen pata ja nauti se esimerkiksi perunoiden tai perunamuusin kera! Halutessasi voit tehdä lihapadasta myös perinteisemmän version jättämällä sinihomejuuston pois.

Valmistusohje

(n. 3 h 30 min)

Kuutioi liha noin 3x3 cm kokoisiksi kuutioiksi ja ruskista ne kuumassa padassa voin kera. Lisää joukkoon sipulilohkot ja anna myös niiden ruskistua. Ripottele vehnäjauhot pataan ja jatka ruskistamista vielä muutama minuutti. Kaada kuuma lihaliemi pataan koko ajan sekoittaen. Mausta pata pippureilla ja kurkkuliemellä. Anna hautua kannen alla 120-asteisessa uunissa tai liedellä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi hunaja, juusto, smetana ja kurkkukuutiot. Tarjoile seuraksi esimerkiksi keitettyjä perunoita.

 

Ainekset 

(4-6 annosta)

1 kpl HK Ehta® Takuumurea naudan sisäpaistipala n. 1,0 kg

2 rkl voita
2 kpl sipulia lohkoina
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä
1 tl mustapippuria myllystä
0.25 tl cayennepippuria
0.5 dl suolakurkkujen lientä
3 rkl hunajaa
100 g sinihomejuustoa
120 g smetanaa
2 kpl venäläisiä suolakurkkuja kuutioina

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä