Mureaa naudan paahtopaistia ja helppo punaviinikastike

Mureaa naudan paahtopaistia ja helppo punaviinikastike

6 annosta   n. 3 h   Laktoositon Gluteeniton

Tätä ruokaa voi hyvällä omallatunnolla kutsua klassikoiden klassikoksi. Murea naudan paahtopaisti punaviinikastikkeen kera on ihastuttanut illallisvieraita jo ikuisuuden ja ihastuttaa vielä jatkossakin. Onnistuneen paahtopaistin salaisuus piilee matalassa paistolämpötilassa sekä maltissa.

Valmistusohje

(n. 3 h )

Poista etiketti paistin pakkauksesta ja aseta paisti uuninpelille. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

Poista paisti pakkauksesta ja ota paistoliemi talteen. Paista paahtopaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.

Sekoita porkkanat, salottisipulit hunaja, timjami sekä suola uunivuoassa ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kaunis väri ja napakka kypsyys.

Kaada punaviini kattilaan keitä noin puoleen. Lisää mukaan demi glace/paistoliemi, sokeri, suola ja rouhittu mustapippuri. Kiehauta ja ”poraa” sauvasekoittajalla joukkoon kylmä voi.

Leikkaa vetäytynyt paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile paahdettujen pikkuporkkanoiden sekä punaviinikastikkeen kera.

 

 

Ainekset 

(6 annosta)

1 pkt HK Naudan paahtopaisti, burgundi n.1,1 kg


Paahdetut pikkuporkkanat ja salottisipulit:

6 kpl salottisipuleita kuorittuna ja puolitettuna
6 kpl naattiporkkanoita kuorittuna
3 rkl timjamia hienonnettuna
2 rkl hunajaa
suolaa

Punaviinikastike:

1 dl punaviiniä
1 rkl voita
2 dl demi glacea tai paistoliemi paistista
1 rkl sokeria
rouhittua mustapippuria
tarvittaessa suolaa

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.