Mustikkasinappi

Mustikkasinappi

Kotikokkien suosikkileivonnainen syksyisin on ehdottomasti mustikkapiirakka. Suomalaisten metsien herkkumarjaa kannattaa hyödyntää myös grilliaterialla, mustikasta voi nimittäin valmistaa herkullisen sinapin!

Mustikkasinapissa maistuvat marjojen raikkaus sekä metsän aromit. Se sopii mainiosti hieman mausteisemmille grillimakkaroille ja erityisen hyvin se sopii raakamakkaroille.

Mustikka on voimakkaan värinen marja. Mustikkasinapista tulee kauniin tumman violettia ja se on näin kaunis sekä värikäs elementti myös kattauksessa.

Mustikkasinappi

Arvostele resepti
5 arvostelua
Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

3 dl tuoreita mustikoita
0,5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
0,5 dl sinappijauhetta
¼ tl jauhettua maustepippuria

Valmistusohje

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Kaada seos kuumana puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä.

Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokauden.

Halutessasi voit paseerata eli painella sinapin lusikalla tai kauhalla siivilän läpi ennen jäähdyttämistä. Tällöin saat sinapista marjojen kuoret ja siemenet pois. Tarjoa valmis sinappi grillattujen HK Maakarit® raakamakkaroiden kanssa.

Säilytä sinappia jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä muutaman viikon.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä
 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.